Projekat Internest

Čitajući knjigu “Sami zajedno” američke profesorke Šeri Terkl, zaključili smo da se bavi veoma zastupljenim problemom, problemom današnjice. Upravo zato smo odlučili da naš prvi projekat nazovemo i baziramo po ovoj knjizi. Uvidevši od kolikog je značaja za nase društvo tema socijalnih mreža i tehnologije, naš tim odlučio je da se uključi i napravi projekat u kojem bi videli koliki udeo socijalne mreže i tehnologija imaju u našim životima. Ovo istraživanje smo zasnovali na anketama i radom sa stručnjacima.

U želji da se razvije svest o ovakvoj problematici, uključili su se i mnogi učenici i profesori koji su vrlo rado pristali da se na časovima govori o značaju ljudske komunikacije, pametnom korišćenju tehnologija i pitanju kako ona utiče na naš društveni život.

Neizostavan deo ovoga svakako je i rad sa najmlađima, kojima je tema video prezentacije predstavljena i prilagođena, ne bi li je što bolje razumeli.

Više o tome kako je izgledalo tokom našeg istraživanja možete pogledati pomoću vesti i galerije, a željno iščekujemo i vašu reakciju na samu temu. Ukoliko želite da pomognete projektu, možete popuniti našu anketu. Svi podaci su anonimni.